Skolor manar nioåringar att fundera över könsidentitet

| 20 oktober, 2021
Barn från 8–9 års ålder på Engelska skolan i Länna ska fundera över ifall de vill kallas för han, hon eller ”hen”. (Barnen på bilden har inget samband med texten.) Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

“På Internationella Engelska skolan i Länna utanför Stockholm får alla elever från årskurs tre välja vilka namn och pronomen som ska användas om dem. Och på Ekedalsskolan i Värmdö kommun får föräldrarna information som tolkats som att elever i årskurs 4 ska sitta ned och fundera över sin könsidentitet.– Det här känns inte sunt, säger Andy Miltvedt, förälder till ett barn på skolan.

Det var när lärare på skolan skickade ut ett informationsdokument till föräldrar i årskurs fyra som Andy Miltvedt reagerade. Under rubriken ”Värdegrund: Genus i skolan” skriver skolpersonalen: ”Vi bemöter individer istället för kön, dvs killar och tjejer”.

Föräldrarna informeras vidare om att eleverna och lärarna ”reflekterar över … bemötande och förväntningar utifrån genus i klassrummet”.”

Läs vidare i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Skolor manar nioåringar att fundera över könsidentitet

  1. Carl den 12

    Just i den åldern, så vill man ju bara få vara barn❤

    Calle tycker däremot, att man ska lägga mycket mer tid på att fundera på hur man bemöter varandra, motverka mobbning och utveckla fadder system, där dom äldre eleverna får växa genom att guida dom yngre och samtidigt skapa ökad trygghet i skolan.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.