Flera radikala moskéer stängs ner i Frankrike

| 21 oktober, 2021

“Frankrike fortsätter att stänga ner radikala moskéer och föreningar runt om i landet. Under senare tid har sex moskéer stängts och under det senaste året har drygt en tredjedel av de 89 moskéer som av underrättelsetjänst flaggats som radikala stängts av franska myndigheter. 

Den franska lagen mot islamistisk separatism eller som lagen heter ”lagen till stöd för de republikanska principerna” innefattar drygt 70 punkter med syfte att stävja islamism och islamisk separatism.  Lagen innebär bland annat möjligheten att stänga ner radikala moskéer och föreningar, striktare kontroll av utländsk finansiering till religiösa organisationer och hårdare straff mot att sprida hatisk propaganda på nätet. Lagen försvårar också hemundervisning, innefattar förbud mot oskuldskontroller och medger inte uppehållstillstånd till personer i polygama äktenskap.”

Läs vidare i Doku


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.