Johan Westerholm: Så pressas Miljöpartiet och regeringen av Partiet Nyans

| 22 oktober, 2021
Partiet Nyans utskick i Skurups kommun / ;ärta Stenevi (MP). Foto: Privat/ Regeringen.se

Regeringen tog vid det senaste regeringssammanträdet beslut om att öka kunskapen om förekomsten av diskriminering på grund av trosuppfattning. Detta trots att Brottsförebyggande rådet samtidigt utreder frågor kring islamofobi och afrofobi. Regeringsinitiativet kommer samtidigt som det islamistiskt influerade Partiet Nyans nu flyttar fram positionerna i hela landet. 

Regeringen tog under gårdagen beslut vid regeringssammanträdet att uppdra åt Diskrimineringsombudsmannen (DO) att öka kunskapen om förekomsten av diskriminering som har samband med religion eller annan trosuppfattning och hur den samspelar med diskriminering som har samband med etnisk tillhörighet. I uppdraget ingår också att öka kunskapen om hur sådan diskriminering tar sig uttryck och påverkar människors livsvillkor och möjligheter i livet. Inom ramen för uppdraget ska diskriminering av judar och muslimer särskilt belysas.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Johan Westerholm: Så pressas Miljöpartiet och regeringen av Partiet Nyans

  1. Peter

    Klart man inte ska diskrimineran någon, men en viss religion är man rädd för

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.