MP hyllar kyrkorna – men vill dra in deras vigselrätt

| 23 oktober, 2021
Om MP får bestämma skulle majoritet av alla trossamfund i Sverige förlora vigselrätten. Samtidigt beskriver kulturminister Amanda Lind (MP) trossamfunden som en ”fundamental del av den svenska demokratin”. Foto: Bertil Ericson / TT & Duygu Getiren/TT

I veckan prisade MP-toppen och kulturministern Amanda Lind kyrkorna som ”föregångare”. Några dagar tidigare beslutade Miljöpartiet att man ska verka för att samfund som inte viger samkönade par ska förlora sin vigselrätt.

Regeringspartiet ställde sig under kongressen bakom att förbjuda religiösa samfund och enskilda vigselförrättare att ”vägra viga samkönade par”. Den som alltså menar att det går emot teologi och samvete att viga homosexuella ska, om Miljöpartiet får som man vill, förlora vigselrätten.

”Miljöpartiet vill nu att vigselförrättare, både borgerliga och religiösa, som vägrar viga samkönade par ska bli av med sin vigselrätt! Helt rätt!” skriver MP:s kommunalråd i Sundbyberg, Martin Solberg, på Twitter efter beslutet.

Han understryker att detta ska gälla såväl imamer som präster, pastorer och borgerliga vigselförrättare.

MP:s linje mötte omedelbart kritik.

”Miljöpartiet, det nya totalitära”, skriver till exempel prästen Patrik Pettersson i sociala medier.”

Läs mer i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “MP hyllar kyrkorna – men vill dra in deras vigselrätt

  1. Göran

    Nema problema. I MP’s Sverige får du själv bestämma ditt kön. Dag för dag om du så skulle vilja. Så det är väl bara att identifiera sig som ett annat kön än det kön partnern identifierar sig som. T.ex. kan prästen säga jag viger dig NN hen med NN han…eller NN hon.
    Återstår då att lösa hur alla muslimer, som ännu inte hakat på idén med jättemånga olika kön, skall klara ut det med sina imamer.
    Asch, tänkte inte på det…sa MP ministern.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.