Hans Sandin: När får vi hjälp för dom höga elpriserna i Sverige? I andra länder får man minsann hjälp!

| 24 oktober, 2021

Norges regering föreslår en extra utbetalning på omkring 3.000 kronor till omkring 66.000 hushåll i Sydnorge. Stödet syftar till att hjälpa de som drabbats värst av de rekordhöga elpriserna.

Det förslag om stöd som nu läggs fram innebär konkret att varje hushåll som bor i området får 2.950 miljoner norska kronor direkt från staten, med ett tillägg på 120 kronor för varje extra person i hushållet.

Hans Sandin

Dagens Industri

3 tankar på “Hans Sandin: När får vi hjälp för dom höga elpriserna i Sverige? I andra länder får man minsann hjälp!

 1. Göran

  Nja, lite skall väljarna som röstar på M, KD och SD straffas för att de röstar som de gör och de finns i huvudsak i söder. Och lite skall man väl belöna S, MP och V väljarna som i huvudsak bor i norr.
  T.ex. med en elräkning som är 3 ggr så dyr inom energiområde 4 i syd jfr energiområde 1 i norr.
  En ren tillfällighet? Ja men smaka då på denna lilla S/MP logik i deras senaste förslag till att skapa “sosserättvisa reseavdrag till och från jobbet”: bor du i glesbygd, typ Ni-vet-var- den-finns, räcker det man sparar 1,5 timmar per dag för att få avdrag. Bor man i storstad, i Non-sosse-country, skall du tjäna 3 timmar per dag för att få avdrag. Det mina vänner är S/MP logik!

  Svar
  1. Göran

   En sak till….I Sosseland är Marknaden det fulaste tryne som kan visa sig. Men här passar det att applicera marknadstänkande på el. Dels pga vad jag skrev ovan. Och dels, smaskeli-smask, pengar till Statens Ginnungagap.

   Svar
  2. Göran

   Och en till…Kan inte S/MP förbjuda vinster i “elfärden”. Från Närke till Skåne t.ex?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.