Johan Westerholm: Tankar i skuggan av Vilks

| 25 oktober, 2021
Lars Vilks / Johan Westerholm. Illustrationer: Lars Vilks.

I en krönika i Nyheter Idag föreslår USA-kännaren och debattören Ronie Berggren ett inrättande av ett svenskt Guantanamo för återvändande IS-medlemmar. Detta baserat på ett förslag, och en tankemodell, som kan sägas styrka några av den numera bortgångne professorn och konstnären Lars Vilks teser.

Edit:

Jag och Ronie Berggren har talat med varandra per telefon och i grunden är vi överens om att helga yttrandefriheten. Det som inte var tydligt i Berggrens artikel som jag hänvisar till är att handling och tanke förs samman i en enda klandervärd handling som skall bestraffas på något sätt…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.