Riksdagsledamöter erkänner ‘vaccinskolk’, dvs onödigt ‘självmål’ som ‘solkar ner’ – bortförklaringar och undanflykterna duggar tätt, men troligtvis ALLA partier drabbade, INTE bara SD!

| 25 oktober, 2021

En enkätundersökning (HÄR) visade nyligen att flera riksdagsledamöter fortfarande INTE är ‘fullvaccinerade’ (dvs två doser).

Det är värt att notera att det är sannolikt inte bara ett parti som har ‘vaccinskolkare’.

Rubriksättningen i media pekar med ‘skadeglädje’ mot SD HÄR), men det är inte oväntat när det gäller svensk journalistik som ‘hyser agg’ mot partiet. Rubriksättningen hade sett annorlunda ut om det handlat om t ex MP.

Det som tonas ner är att flera av de utpekade SD-ledamöterna ger en godtagbar förklaring (dvs under året haft Covid och rekommenderats vänta samt flera har tagit en dos).

Det finns sannolikt ett ‘mörkertal’ på ovaccinerade och de som inte är fullvaccinerade i Sveriges riksdag där andra ledamöter kanske INTE svarat helt och hållet sanningsenligt i denna enkätundersökning.

Det är ju en enkät från en kvällstidning som frågar om integritetskänsliga uppgifter som de sedan använder för att ‘hänga ut’ de som fyllt i och skickat sina svar. Notera dessutom att en större grupp INTE har svarat på enkäten.

Vaccinering är frivilligt och det är således också frivilligt att svara.

Oavsett antalet som officiellt säger sig vara vaccinerade och de som inofficiellt inte är ‘fullvaccinerade’, så har de som uppgett att de är ovaccinerade lämnat mer eller mindre bra förklaringar, men också undanflykter och bortförklaringar.

Om man är för eller emot vaccinering är ett personligt val. 

På ett personlig plan är det alltså frivilligt.

Men om man skall verka i en arbetsmiljö (t ex Sveriges riksdag) ihop med andra där både trängsel kan uppstå och många timmars närhet (t ex ‘bordsgrannar’ i plenum eller möten) till andra är det oansvarigt och respektlöst mot andra ledamöter att utsätta dessa för ökad smittorisk.

Solidariteten och omtanken om andra är under all kritik.

Ett alternativ är i så fall att dessa riksdagsledamöter söker sig till andra arbeten där man kan arbeta på betryggande avstånd från andra.

I och med att det verkar som om riksdagsledamöter från SD är överrepresenterade i denna undersökning i förhållande till andra riksdagspartier får detta en negativ påverkan på SDs anseende och acceptans.

Dessa  riksdagsledamöter ‘solkar ner’ SD:s anseende. 

Ett simpelt ‘självmål’.

Tas tacksamt emot av de andra riksdagspartierna som fortfarande påstår att ‘SD inte är ett parti om andra.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

3 tankar på “Riksdagsledamöter erkänner ‘vaccinskolk’, dvs onödigt ‘självmål’ som ‘solkar ner’ – bortförklaringar och undanflykterna duggar tätt, men troligtvis ALLA partier drabbade, INTE bara SD!

 1. M. Ström

  Vad är det för vits med vaccinering om man fortfarande kan utsättas för smittorisk?

  “oansvarigt och respektlöst mot andra ledamöter att utsätta dessa för ökad smittorisk.” Eller avser dessa andra ledamöter sådana som inte heller vaccinerat sig? För är man vaccinerad har man väl fullgott skydd? Eller har jag missförstått något?

  Svar
 2. ulf

  Har tagit mina två sprutor (efter stor tvekan) och skall således vara skyddad mot smitta……Att ovaccinerade smittar varandra kan så vara men vi som vaccinerats är ju enligt alla som förordar sprutorna osmittbara.Så hysterin är som vanligt bara en ny möjlighet att förfölja SD ledamöter enligt vanligt hjärndött välkänt maner.Givetvis utan att nämna de ovaccinerade som finns i samtliga partier.Det är ju faktiskt ”frivilligt” om man vill vaccinera sig trots all förföljelse och ren mobbning.Det är varje persons fria val ! ( men egentligen inte tydligen )🙄🙄 Ett vaccin vars effekt tydligen avklingar efter ca ett halvår är väl heller inget vaccin ,skall vi ta en ny spruta två gånger per år kanske ? Undrar vad som sprutats in min kropp egentligen i så fall……🤔🤔 Igen,det är FRIVILLIGT att ta vaccinet,än så länge………inget tvång,men i praktiken blir det ju det…………

  Svar
 3. Christer

  Det verkliga hotet mot tänkande politiker är inte SD-s ovaccinerade ledamöter .
  Det är att deras sunda tankar skall smitta .
  Och det kommer mer och mer .
  Först går de tänkande arbetarna över , sedan kommer de lite trögare politikerna .
  Senare,under galgen, kommer goddagspiltarna som inte vill missa sin plats på parketten .
  Man ser redan hur desperat de sprattlar emot och tolkar allt till SD,s nackdel .
  Men svinhugg går igen , tänk på det .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.