BITTE ASSARMO: Därför tror vissa samhällsgrupper att andra är ansvariga för deras gärningar och underlåtelser

| 26 oktober, 2021

“Jag fortsätter att fundera på detta med Järvaföräldrarna och deras krav på att samhället ska ta ansvar för deras barn. Varför har det blivit så? Vad är det som gjort att just denna grupp av föräldrar menar att deras eget misslyckande är alla andras ansvar?

Det är klart att det finns, och alltid har funnits, människor som gärna lägger över sitt ansvar på andra. Som inte förstår, eller ens vill förstå, att de har ett eget ansvar för sig själva, sina barn och gentemot samhället. Men då handlar det om individer, inte om stora grupper av människor. Så varför är just svensksomalierna, som de kallas i SVT:s dokumentär Våra barn dör, benägna att som kollektiv utkräva ansvar av samhället när deras barn mördar varandra?”

Bitte Assarmo

Läs vidare i Det Goda Samhället


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

4 tankar på “BITTE ASSARMO: Därför tror vissa samhällsgrupper att andra är ansvariga för deras gärningar och underlåtelser

 1. Anders

  Jo man undra ju.
  Jag tror att det är för att de inte orkar själv.
  Tycker dessutom att det verkar vara jungfrufödslar .
  Inte en farsa så långt ögat når .
  För övrig har det varit en bra dag i Sverige.
  Tokkärringarna i Luleå vill riva ner en bild. Viktigt , viktigt .
  Några forskare blir anmälda för att de visar en sanning.
  Knappt några skjutningar alls , bara några få idag .
  Vet inte om det stämmer men kvinnojourer ber kvinnor att rösta på Nyans och Socialdemokraterna .
  För att säkra tillgången på klienter och bidrag .
  Hyfsat vass affärside’

  Svar
 2. ulf

  Ja,vilken otur de hade som hamnade i detta skitland som de tydligen anser !! 🙄🙄 Givetvis är det vi svenska skattebetalare som skapat inbördeskriget och landsförfallet i Sverige.Dags att vi anpassar oss alla till de nya berikarnas analyser och problem lösnings modeller så börjar kompetensregnet falla över oss som manna från himlen……..🤯

  Svar
 3. Carl den 12

  Att begränsa antal barn, ju färre barn man har ju lättare det är för båda föräldrarna, att hålla ordning på vad dom gör och vilka dom umgås med, kan vara en väg att gå.

  Calle har sällan hört talas om att ursprungliga Svenskar som har barn, det gått riktigt illa för lägger över ansvaret på samhället, oavsett hur tufft föräldrarna haft det pga ekonomi och trångboddhet.

  Svar
 4. Göran

  Utifrån deras förmedletida världsbild är det fullt rimligt att någon annan skall ta hand om dom. Första delen av deras liv har de bott i tält eller hyddor under en stekhet sol med vedermödor, svält och trakasserier runt om dem. Ingenting har egentligen fungerat.
  Sedan fixar Allah så att de kommer till Sverige. Då fattar de plötsligt alla skrönor de växt upp med i t.ex. Somalia. Skrönorna om himmelriket där Allah ordnat så att alla får allt.
  Nu när de kommit till himmelriket så slipper de enligt sin heliga skrift att ansvara för någonting. För det gör alla de damer som likt dom själva är klädda i färggranna batikustyrslar på det som kallas något så obegripligt för dom som Socialkontor.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.