Sverigedemokraterna KU-anmäler Stefan Löfven

| 27 oktober, 2021

På EU-nämndens sammanträde den 20 oktober beslutades att regeringen som svensk position på kommande EU-toppmöte skulle framföra att svensk och europeisk kärnkraft ska klassas som hållbar enligt taxonomiförordningen. 

Trots detta beslut aviserade statsministern att han inte hade för avsikt att följa EU-nämndens beslut. På återrapporteringen från Europeiska rådets möte i kammaren bekräftade statsministern att han inte framfört att kärnkraften skulle klassas som hållbar.

Martin Kinnunen (SD), gruppledare i EU-nämnden, kommenterar:

– EU-nämndens beslut bör, om inte synnerliga skäl föreligger, alltid ligga till grund för vad den svenska representanten framför i rådet. 

– Sammansättning i EU-nämnden har därtill varit den samma under lång tid och majoritetsförhållandena torde därmed ha varit väl kända för regeringen som inte rimligen efter fritt skön bör kunna välja vilka mandat de skall följa eller inte följa. Vad statsministern framfört som ursäkt för att inte framföra vad EU-nämnden ålagt honom att göra torde därmed sakna betydelse. 

– Stefan Löfven står inte över svensk demokrati. Det är uppenbart att Löfven inte respekterar riksdagsordningen och därför har vi idag lämnat in en KU-anmälan mot statsministern.

Sverigedemokraterna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “Sverigedemokraterna KU-anmäler Stefan Löfven

 1. Göran

  “Staten det är jag” är ett uttryck som påstods ha yttrats av Ludvig XIV, Solkungen kallad, på 1600-talet…men det visade sig att det förmodligen inte var han….
  Men det var på detta tema som herr Löfvén agerade utifrån han sk*t i riksdagsordningen.
  Sveriges eget lilla Sunshine.

  Svar
 2. ulf

  Ett historiskt lågt skämt till statsminister behåller humorn in i det sista…..🤯🤯 och befäster sitt odugliga anseende och eftermäle.🙄 Generande inkompetens blir det bestående intrycket.Noll resultat efter sju års sk regerande blir svårslaget.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.