Johan Westerholm: Ungt perspektiv på konservatism

| 28 oktober, 2021

Förvaltarskap i stället för koncentration till nuet. Samarbete på likvärdiga villkor i stället för krav på snabba förändringar. Respekt för människors hemkänsla, inte förakt gentemot landsbygden. Det är några av de perspektiv i en nyutgiven antologi av unga tänkare och författare som Gunnar Hyltén-Cavallius tagit sig an.

De som vill skynda långsamt med samhällsförändringar, som föredrar en organisk växt i samhället, brukar betecknas som konservativa. Mycket tyder på att detta idékomplex har fått mer luft under vingarna på senare tid. Ett allt större missnöje med vänsterns och liberalismens problemformuleringsprivilegium gör sig påmint.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.