NU FLYR BARNMORSKORNA FRÅN STOCKHOLMS SJUKHUS

| 29 oktober, 2021
– Vi hinner inte ta rast. Jag har fått nog med den arbetsbelastningen vi har, säger barnmorska som är en av de många som nu säger upp sig från SÖS förlossning. Foto: arkiv.

Alla fyra chef på förlossningsavdelningen på Södersjukhuset, SÖS, i Stockholm avsäger sig sina uppdrag på grund av den pressade situationen. Tidigare har 141 barnmorskor sagt upp sig från regionens förlossningar och BB-avdelningar. Sjukhusen har personalbrist och få söker de lediga tjänster som finns.

Vårdförbundet menar att det är den dåliga arbetsmiljön för förlossningspersonalen som ligger till grund för uppsägningarna – och är ett resultat av bristande resurser.

– Vi hinner inte ta rast. Jag har fått nog med den arbetsbelastningen vi har, säger barnmorskan Tove Broheden som sade upp sig från SÖS förlossning, till SR.  

– Cheferna försöker göra ett gott arbete men de är bakbundna av regionens budget..”

Läs i SAMTIDEN


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “NU FLYR BARNMORSKORNA FRÅN STOCKHOLMS SJUKHUS

  1. Carl den 12

    “Världens bästa vård”, var det någon i Stockholms regering som sa, en gång🤔

    Calle undrar, hur det är möjligt att det fortfarande är så eftersatt, som arbetsförhållanden, löner mm, när man arbetar med människor, tom med nyfödda❓❓❓

    Arbeta, betala skatt ska man göra, men då måste personalens röst också vara av större vikt, än dom som styr som saknar kontakt med hur verkligheten, faktiskt ser ut❗❗❗

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.