BITTE ASSARMO: När övergår ”klimataktivism” till kriminalitet?

| 3 november, 2021

“Under helgen attackerade den svenska grenen av Extinction Rebellion flera svenska flygplatser. De limmade fast sig på flygplan för att hindra dem från att lyfta och landa – med andra ord, de hindrade människor från att ta sig dit de behövde ta sig. Medierna kallar dem ”aktivister” – i själva verket är det förstås bara en simpel kriminell handling att kapa flygplatser i en samorganiserad attack.

”En koordinerad klimataktion genomfördes under söndagen på flera flygplatser i Sverige. Vid lunchtid larmades polisen till Bromma flygplats i norra Stockholm om obehöriga på flygplansområdet vilket gjorde att trafiken tillfälligt omdirigerades till Arlanda – där en annan aktion genomfördes”, rapporterade SVT.

Klimataktion. Aktion? Är det så det kallas när sådana här grupper tar sig in på flygplatser och hindrar människor från att ta sig dit ska?”

Bitte Assarmo

Läs vidare i Det Goda Samhället


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.