VÅLDSUTVECKLINGEN I SVERIGE – SNACKET OM FATTIGDOM HÅLLER INTE

| 3 november, 2021

Från vänsterhåll hävdas alltid att unga blir kriminella därför att de är fattiga, trångbodda eller socialt utsatta på annat sätt. Författaren Lena Andersson vänder sig i Svenska Dagbladet mot detta mantra. Det är lätt att hålla med om att våldet har moraliska orsaker. 

Konservativa hållningar växer sakta fram i svensk samhällsdebatt. Det är inte bara spännande, utan kan bli landets räddning i en tid då våldet eskalerar. 

För visst är det tröttsamt att höra vänstern tjata om mer pengar till förorterna. Just de områden som redan överöses med skattepengar som inga andra. Rinkebyskolan får 170.000 kr per elev, medan skolor i skötsamma områden får 68.000 kr per elev. Ringebyelever får alltså två och en halv gånger de utbildningsresurser som andra skolor i Stockholm får, ändå vill vänsterpartierna ösa ännu mer pengar på dem. Som om det skulle minska våldet.”

Läs vidare i SAMTIDEN


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “VÅLDSUTVECKLINGEN I SVERIGE – SNACKET OM FATTIGDOM HÅLLER INTE

 1. Carl den 12

  Myten om rika Svenskar, håller i sig🤔

  Calle tror det är dags att informera, om att vi Svenskar är belånade upp över öronen🙄
  Vi har inte fått något gratis, utan fått utbilda oss, arbeta för att betala av CSN och övriga lån, till allt annat banken äger🏦

  Hur kan man missa det, om man lever i Sverige❓❓❓

  Svar
 2. Lars J

  Om de bara får dubbelt så mycket per elev så kommer dessa att sitta som tända ljus, sköta sig och delta i undervisningen. Funkar inte detta så dubblera skolpengen igen. Vad har vi lärt oss? Busa=mer pengar. Intet nytt under solen . På 90-talet när våra barn gick i skolan fick klassens busar åka till chokladfabriken medan de skötsamma fick städa gymnastiksalen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.