Johan Westerholm: Så underlättar regeringen för organiserad brottslighet

| 9 november, 2021
Rosenbad med Justitiedepartementet. Foto: Wikipedia.

IVO och Domstolsverket arbetar för närvarande med att tillgängliggöra domar i brottmål för anställda inom legitimationsyrken som lyder under IVO. Samtidigt agerar regeringen för att försvåra för allmänhet och andra aktörer att bidra till att bekämpa den allt mer raffinerade och organiserade brottsligheten.

Domstolarna brister fortfarande i sitt arbete med att rapportera in domar som gäller legitimerad vårdpersonal – något som gör att de dömda kan få jobba kvar trots att det innebär en risk för patientsäkerheten.  Det uppger Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för P1-programmet Kaliber vilket återrapporterats av SR/Ekot.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.