Johan Westerholm: Val 2022: Brännpunkt Örebro

| 10 november, 2021
Vattentornet “Svampen” i Örebro / Örebro slott. Foto: Wikipedia. Montage.

Inför valåret 2022 står inte bara regeringsmakten på spel. I flera kommuner i landet är det rimligt att förvänta sig nya och oprövade majoriteter. Örebro kommun är ett sådant exempel där Örebropartiet tar allt mer plats i debatten samtidigt som kommunen står i fokus för det nystartade islamistiska Partiet Nyans.

I oktober lämnades en namninsamling för en folkomröstning in till Örebro kommun. Antalet insamlade namn överträffade med marginal det som krävs för en folkomröstning om de system av snabbussar Örebro kommun planerar. Men nära en tredjedel av namnen förkastades som ogiltiga, i strid med lagen om folkomröstningar…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.