Klimataktivister ‘på gatan’ verkar INTE ‘se längre än näsan räcker’ – ‘köper’ enkla svar på komplexa problem à la ‘Greta’!

| 10 november, 2021
FOTO: HANNAH MCKAY / REUTERS

Klimataktivister ‘på gatan’ verkar INTE särskilt måna om effekterna av sina ‘aktioner’.

Klimataktivister ‘på gatan’ verkar INTE inse att många av deras s k ‘aktioner’  (t ex HÄR) saknar stöd och förståelse hos den stora allmänheten. Det kan istället vara tvärtom att deras aktioner som genomförs väcker ett motstånd (HÄR) och i förlängningen att människor slutar lyssna på dem (HÄR).

Den kritiska frågan är vad klimataktivister ‘på gatan’ egentligen har för kunskaper om klimat, väder och mlijö, dvs förutom desinformativ ‘skrämselpropaganda’ och ‘domedagsscenarier’.

De verkar ha samma ytliga kunskap och förståelse à la ‘Greta’.

Politiker har dessutom ingen anledning att lyssna på oseriösa och samhällsomstörtande klimataktivister ‘på gatan’. Det är numera alltfler politiker som öppet kritiserar ‘klimataktivister’ à la ‘Greta’ (HÄR och HÄR).

Det är en liten’ klick’ i bakgrunden som ‘styr och ställer’.

Men som knappast har ‘siktet’ inställt på hållbar utveckling.

‘Doldisarna’ bakom klimataktivisterna ‘på gatan’ och deras agenda verkar vara att skapa oreda och störningar i samhället, vilka INTE påverkar makthavare nämnvärt utan i första hand vanliga människor i deras vardag. De kan kanske inte kan ta sig till jobbet eller uträtta andra ärenden som att köra sina barn till fritidsaktiviteter.

Klimataktivister ‘på gatan’ verkar INTE ‘se längre än näsan räcker’.

De ‘köper’ enkla svar på komplexa problem à la ‘Greta’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.