Lena Malmberg (MED): (S)ENTERPARTIET

| 10 november, 2021

I kvällens Aktuellt intervjuades centerns andre vice ordförande Martin Ådahl om hur C ska kunna hålla ställningarna mot V, samtidigt som de ska kunna karva ut ett fortsatt samarbete med S. 

Centerns stigmatiseringstaktik, att klumpa ihop V och SD och referera till dem som “ytterkantspartier”, samtidigt som de pratar om att verka för Sveriges bästa, klingar ihåligt.

Vi kan vidare konstatera att “den breda mitten” var ett helt misslyckat försök att få C att framstå som ett vinnarparti som alla de andra skulle vilja liera sig med – på mitten. Alla utom SD och V då… naturligtvis. 

I takt med att S kommer att tappa alltfler väljare till SD, kommer så småningom C att behöva titta sig om efter andra samarbetspartners i riksdagen. Vad återstår då om de fortsätter att stigmatisera andra partier? 

Att ständigt dra dessa ful-kort, som spelats ut så många gånger att t.o.m. Peter och vargen ledsnat, kommer inte att vara en hållbar väg för Sverige in i framtiden.  

Hela taktiken andas ‘yesteryear’ och man känner den unkna odören från Decemberöverenskommelsen. En ohelig allians där S, MP, M, L, KD valde att manipulera folkviljan men där, intressant nog, V stod utanför. Dock ska man komma ihåg att de inte valde att stå utanför av principiella demokratiska skäl, utan för att de tjänade mest på det.

Lena Malmberg (MED)


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.