Johan Westerholm: Marocko skickar skarp varning till Sverige

| 12 november, 2021
Kung Mohammed VI av Marocko. Foto: Mohammed VI eget twitterkonto.

Marockos kung Mohammed VI markerade återigen i ett tal förra veckan att Marocko aldrig kommer ens förhandla Marockos överhöghet över Västsahara. Signalen var inte bara riktad mot motparterna Algeriet och organisationen Polisario. Budskapet var även avsett för i synnerhet Sverige att ta till sig som tämligen ensamt står inför ett erkännande som hotar stabiliseringen av regionen.

Att Marocko skulle släppa sin överhöghet över det territorium som benämns som Västsahara, ett omtvistat landområde söder om Marocko och som ligger mellan Atlanten och Algeriet “är icke förhandlingsbart”, menade Marockos kung Mohammed VI i ett tal den 6 november rapporterar The Africa Report.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.