När ‘snorrika’ INTE är ‘snorungar’ utan använder sin rikedom till livsavgörande insatser för andra, dvs ‘snorbra’ – SNYGGT JOBBAT!

| 19 november, 2021
Kim Kardashian / PA Archive

Det är nästan för bra för att vara sant. 

Dvs när ‘snorrika’ INTE är ‘snorungar’.

Det är ‘kanonbra’ när de som har mer än tillräckligt använder en del av sin rikedom till att bistå andra i ett kritiskt skede i livet (HÄR).

Kim Kardashian West verkar hjälpt flera talangfulla kvinnliga fotbollsspelare och deras familjer att undvika talibanernas hårdföra styre mot kvinnor och särskilt mot kvinnor som idrottar. Det verkar dessutom skett utan minsta tvekan (HÄR).

Givetvis är detta sannolikt bra för hennes ‘image’ och ‘varumärke’ som säkert kan ‘kassa in’ pengar på detta engagemang och i slutändan tjäna mer pengar på grund av detta än vad det kostat.

Men det viktiga är att hon verkar de facto agerat omedelbart och bidragit med mer pengar än begärt och fått dessa kvinnliga fotbollsspelare och deras familjer i säkerhet.

Det är INTE ovanligt att ‘snorrika’ amerikaner skänker eller donerar pengar till goda ändamål.

Den kritiska frågan är hur många ‘snorrika’ svenskar (vilka numera är ganska många) som gör samma sak och INTE bara beter sig som ‘snorungar’.

INGEN nämnd, men INGEN glömd.

Många av dessa vill framstå som ‘goda’, men som INTE bidrar med ett öre till goda ändamål trots att de har mer än tillräckligt.

Kanon när  ‘snorrika’ ställer upp för en ‘god sak’.

Dvs ‘snorbra’.

SNYGGT JOBBAT!


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.