Ambulanskravet i det nya Sverige: Farliga adresser ska flaggas i förväg

| 22 november, 2021

“Ute på larm kan ambulanspersonal hamna i situationer där de plötsligt utsättas för hot och våld. För att öka tryggheten vill nu både facket och riksdagsledamoten Alireza Akhondi (C) att adresser där det tidigare förekommit hot och våld ska flaggas för ambulanspersonalen.

– Det är självklart att ambulanspersonal ska ha samma information som polisen innan de åker ut på utryckning. Om det finns en hotbild ska vi veta om det, säger Henrik Johansson, ordförande i Alarm-ambulansförbundet.

Fackförbunden Alarm-ambulans, RAS och Vårdförbundet vill samtliga att adresser där det skett tidigare våldhändelser och hot ska bli kända för ambulanspersonal innan de åker ut på larm. Det skulle också ge SOS alarm möjlighet att skicka ut polis samtidigt.”

Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Ambulanskravet i det nya Sverige: Farliga adresser ska flaggas i förväg

  1. Anders

    SOS , RING KARIN VANVÅRD, SOS
    Om något händer i Stockholms utanförskapsområden så ring sossepampen . Så pratar hon bort det . Eller säger på socialdemokratiskt vis . Vi ska satsa 18412 miljarder på orterna vad det lider. Mer än dom begärt , så då blir det bra.
    Det kommer inte att drabba någon .

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.