DOKU: Kammarrätten ändrar dom om IS-barn

| 22 november, 2021
IS propagandafoto.

Efter att IS-kvinnan kom tillbaka till Sverige omhändertogs hennes två barn i slutet av oktober. Förvaltningsrätten hävde dock beslutet vilket nu kammarrätten ändrar i sin sin dom. På jourhemmet har barnen, fyra och sex år gamla, talat om att musik, dans och film är haram. IS-kvinnan är misstänkt för krigsbrott. 

När IS-kvinnan återvände till Sverige under organiserade former den 21 oktober omhändertogs hennes två barn 4 och 6 år gamla samma dag. Kvinnan anhölls misstänkt för krigsbrott men släpptes någon dag senare.

IS-kvinnan har gått med på en frivillig vårdplan vilket inneburit att mamman och barnen har bott tillsammans på ett utredningshem mot nämndens önskemål om att barnen och mamman skulle skiljas åt. Men förvaltningsrätten ansåg att det inte var sannolikt att barnen behövde beredas vård enligt LVU och att det omedelbara omhändertagandet därmed omedelbart skulle upphöra. 

Den berörda stadsdelsnämnden i Stockholm överklagade beslutet och nyligen föll kammarrättens dom som biföll överklagandet. Barnen ska därmed vara omhändertagna.”

SOFIE LÖWENMARK

Läs mer i DOKU


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.