Hovrätten dömer Peter Lundgren för sexuellt ofredande

| 22 november, 2021
Peter Lundgren (SD) friades för sexuellt ofredande i tingsrätten men döms nu för brottet i hovrätten. Foto: MAGNUS WENNMAN

“Hovrätten dömer EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) för sexuellt ofredande, efter att han tafsat en partikollega på brösten. 

Trots det vidtar inte partiet några åtgärder, vilket fick Annie Lööf att reagera. 

”Det säger mycket om deras sunkiga partikultur”, skriver hon på Twitter.

I dag dömer Göta hovrätt Peter Lundgren (SD) till 60 dagsböter för sexuellt ofredande mot en kollega. 

Åtalet gäller en händelse som utspelade sig i mars 2018. På en fest efter en valkongress i mars 2018 ska han enligt åklagaren tvingat kvinnan att sätta sig i hans knä, för att sedan ha tagit henne på brösten och sagt ”ge mig en puss”. 

När polisen förhörde Peter Lundgren erkände han att han tagit kvinnan på brösten, men i både tingsrätts- och hovrättsförhandlingarna säger han att han glömt vad som hände.”

Aftonbladet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Hovrätten dömer Peter Lundgren för sexuellt ofredande

  1. ulf

    Nu blir det nästan genant komiskt när Annie Lööf tycker att Sd ” har en sunkig partikultur ”😂😂😂 syftande på en händelse som inblandade rett ut och avslutat i samförstånd för länge sedan.
    (C)appvändarnas drottning har tydligen förträngt sitt eget partis pedofilvurmande och återkommande pedofilavslöjanden !!! Kan det bli lägre nivå från Lööf ? Säkert kommer mera😂😂😂
    Sunkig partikultur var det ja. Pjeciiiis så ! ! ! Ytterligare en ynklig åsiktsparentes enbart för att synas en sekund i bruset…….från ett sk ytterkantsparti helt vilse i den svenska politiska pannkakan .Enfaldigt och patetiskt.🤯 Vi glömmer C ,de kan harva i sitt anonyma ensamma och helt visst sunkiga mittendike,till de upplöst sig själva.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.