Johan Westerholm: Studieförbundet Ibn Rushd koppling till Muslimska brödraskapet starkare än tidigare känt

| 23 november, 2021
Muslimska brödraskapet, studieförbundet Ibn Rushd. Montage.

Studieförbundet Ibn Rushd garanterade 2020 att alla band, informella men främst formella band med det Muslimska brödraskapet kapats genom att studieförbundets stadgar ändrades. Men banden finns kvar. Det visar ett franskt registreringsbevis som avslöjar den starka kopplingen i såväl formella som direkta band med Brödraskapets europeiska nätverksorganisation.

Medlemsorganisationerna i studieförbundet Ibn Rushd enades 2020 om att en formulering skulle strykas från studieförbundets stadgar. Detta kungjorde förbundets ordförande Zana Muhammad respektive förbundschefen Alve Högman på Expressen Debatt i september 2020.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.