Terrordåd i Jerusalem – Hamas kallar det ”en hjältemodig operation”

| 23 november, 2021
Platsen i Jerusalems gamla stad har spärrats av. Foto: Menahem Kahana/AFP/TT

“Flera personer skadades och en dog när en palestinsk man öppnade eld vid Tempelberget i Jerusalems gamla stad. Mannen sköts till döds av israelisk polis. 

Gärningsmannen öppnade på söndagsmorgonen eld nära en plats som judar kallar för Tempelberget och muslimer benämner som Haram al-Sharif. Området ses som heligt av både muslimer och judar, och konflikten mellan israeler och palestinier har flera gånger blossat upp just där, senast i maj, enligt AP. 

Efter attacken fördes flera skadade personer till sjukhus. En med livshotande skador, en med allvarliga skador och tre med lindriga skador – varav två uppges vara poliser. Personen med livshotande skador dog senare. Angriparen bekräftades av ambulanspersonal död på platsen.

Israels premiärminister Naftali Bennett kallar händelsen för ett terrordåd och uttrycker sina kondoleanser till de drabbade. Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) skriver på Twitter att hon ”starkt fördömer Hamas terrorattack” och framför sin ”djupaste sympati med offer och anhöriga”.

Terrorstämplade Hamas militanta gren kallar å sin sida attacken för ”en hjältemodig operation” i ett uttalande.”

Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “Terrordåd i Jerusalem – Hamas kallar det ”en hjältemodig operation”

 1. Anders

  Vi får väl ta och skicka några biståndsmiljoner till gärningsmannen.
  Han uppfyller väl kraven enligt den socialdemokratiska värdegrunden .

  Svar
 2. Göran

  Sveriges utrikesminister som ”starkt fördömer Hamas terrorattack” borde då ha lite fakta sig tillsänt. Hamas är största parti i Palestina med 44,5% av väljarna. De bestämmer precis vad de vill bestämma i Palestina eftersom de är ägare av våldskapitalet där.
  Jfr, Om gorillan Godzilla kommer in i ett rum där du är, var sätter HAN (finns bara två kön inom rasen gorillor) sig då? Var han vill!.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.