AfS-topp lånar ut miljoner till Bulletin

| 24 november, 2021

“I ledningen för högerpopulistiska Alternativ för Sverige finns en av de hemliga huvudfinansiärerna bakom konservativa mediesatsningen Bulletin.

Miljonlån som räddat tidningen från hotande konkurs två gånger kan kopplas direkt till toppen av AfS, som samlar stora delar av ytterhögern i nationalistiska aktivitetslokalen Sveahuset i södra Stockholm.

”Jag har inget med Bulletin att göra”, skriver Yvonne Lindholm, partisekreterare för AfS, i ett mejl till Expressen.

Vid två tillfällen det senaste halvåret har Yvonne Lindholm och hennes make, som lärt känna Tino Sanandaji via en nära släkting, räddat Bulletin ur ekonomiskt trångmål. I juni lånade makarna Lindholms ägarbolag ut en miljon kronor, efter att ha deltagit i en fundraiser på Hotell Kung Carl vid Stureplan.

Tino Sanandajis viktigaste uppdrag i Bulletin har hela tiden varit att få in nytt kapital till satsningen via sitt stora kontaktnät och sin förmåga att sälja in idén om en ny tidning som ska samla den konservativa borgerligheten. Så skedde även denna gång. Pengarna från Yvonne Lindholm räddade lönerna för Bulletinmedarbetarna lagom till midsommarafton. Expressen har tagit del av dokumentation som visar att pengarna betalades ut 17 juni, utan säkerhet. Lånet, som är påskrivet av dåvarande styrelseordförande Atta Tarki, och styrelseledamoten Pontus Tholin, förfaller 21 december. Det förmedlades av Tino Sanandaji, vars kontakter med familjen Lindholm möjliggjort lånet. Men redan månaden därpå, i juli, hade kassan sinat igen på Bulletin.

Den här gången krävde makarna Lindholm en rejäl säkerhet innan de förde över pengar. Tino Sanandaji, som är bosatt i Ukrainas huvudstad Kiev, satte sin bostadsrätt i Stockholms innerstad i pant, och fick låna två miljoner kronor i retur. Pengarna gick rakt in i Bulletin.”

Läs mer i DIna Pengar/Expressen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “AfS-topp lånar ut miljoner till Bulletin

  1. ulf

    Det är väl fortfarande valfritt att låna ut sina egna pengar till vem man vill…? Är det ens en nyhet 🤔 Ja givetvis i expressen ,men inte för andra 🙄🙄

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.