Magdalena Andersson avgår som statsminister: ”Det som har skett är helt unikt”

| 24 november, 2021

“Timmar efter att Magdalena Andersson (S) valts till statsminister av riksdagen har hon begärt att bli entledigad från posten.

– Trots att det parlamentariska underlaget bör regeringen prövas på nytt. För mig är det en fråga om respekt. Jag vill heller inte leda en regering där det kan finnas grund att ifrågasätta dess legitimitet, säger hon.

Andersson har informerat talmannen Andreas Norlén om att hon har som mål försöka bilda en ren S-regering. I ett pressmeddelande meddelar Norlén att han kommer att diskutera det politiska läget med partiledarna.

”Återkommer med besked om den fortsatta processen under torsdag eftermiddag”, skriver han.

Andersson säger att ”de överenskommelser jag har slutit med andra partier står jag fast vid”.

– Jag förstår att det framstår som väldigt rörigt. Det som har skett är helt unikt.

Andersson säger att hon kommer sakna ”våra miljöpartistiska vänner runt bordet”. Miljöpartiet har fem ministerposten i regeringen, som behöver fyllas. Dessutom har flera S-ministrar sagt att de vill sluta.”

Omni


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Magdalena Andersson avgår som statsminister: ”Det som har skett är helt unikt”

  1. ulf

    Det är som att betrakta en pilsnerfilm från 30 talet 😂😂😂 Samma dåliga humor och fullständigt kaos.
    Så är det när Lögnhal(S)partiet till varje pris som helst klöser sig kvar vid makten,som inte är någon makt,bara en position liknande en sprattelgubbe.Lägre nivå än detta spektakel kan det inte bli inom svensk politik.Dårskapens partier,s,mp,c och v visar sin fullkomliga inkompetens.😂😂Skall detta vara de politiska ess som skall styra sverige ? Sinnessjukt .Någon som undrar varför Sveriges förfall och samhällsrasering ,elbrist och tokdåre beslut i miljöns namn beror på ????🤯🤯🙄🙄 Svaret är hjärndöda politiker som hellre förstör att land än erkänner sin solklara inkompetens.
    Nu krävs ett politiskt styre som har kraft och mod att regera och rädda spillrorna av Sverige.Det återstår spillror efter sju års nedmontering av ett välmående fd land,svenskar öppna era ögon,landet faller samman.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.