Björn Ranelid om brottsligheten

| 26 november, 2021

“Kriminella individer, gangstrar, rånare och tjuvar har makten över alla andra människor i Sverige och det kan ingen med rätta bestrida. Jag ämnar på ett rent vetenskapligt och objektivt sätt bevisa den tesen här i denna artikel.

Jag är inte populist och jag skriver, talar och agerar inte utifrån ett visst politiskt parti. Jag tjänar inga särskilda högerkrafter i mitt fosterland Sverige. Jag är tacksam och stolt över att ha blivit född här.

Jag har aldrig använt narkotika och jag dricker inte alkohol. Jag är inte tjuv och inte rånare och jag har inte dräpt eller mördat någon individ. Jag misshandlar inte kvinnor eller barn

Jag är jämlike med människor från Afrika, Indien, Syrien, Afghanistan, Ryssland, Pakistan och Kina. Skötsamma, laglydiga och hederliga individer har alltid och överallt min respekt. Hudfärg och etnicitet är utan betydelse för mig.

Inte en enda människa har mig veterligen dött av svält i Biskopsgården i Göteborg, Tensta och Rinkeby i Stockholm, Vivalla i Örebro och på Rosengård i Malmö.

Alla som bor i så kallade problemområden i Sverige har rent och tjänligt vatten att dricka och alla barn utan undantag har fri skolgång, sjuk- och tandvård. Det sistnämnda gäller tills man levt i tjugotre år. Invandrare erbjuds kostnadsfri undervisning i det svenska språket. Det är en ynnest och en gåva till dessa människor.

I förhållande till miljarder människor i Afrika, Indien, Sydamerika och Asien lever invandrare i Rinkeby och på Rosengård privilegierat och nästan i lyx med tanke på sociala hjälpinsatser, bostadstillägg, sjukvård, faciliteter i bostäderna och framför allt i ett land och rike som inte befinner sig i krig.

Är det socioekonomiska faktorer som avgör att en tjugoårig man skjuter en fjortonårig pojke i ryggen? Eller att en sjuttonårig yngling skjuter en polisman till döds? Så gott som varje dag beskjuts en människa i Sverige.

Ingen pojke, flicka, man eller kvinna blir tvingad att använda narkotika som en drog första gången i sina liv. Det är ett fritt val. Handel med narkotika är en avgörande del av många brott i Sverige i dag.

Är det trångboddhet och hungersnöd som gör att gangstrar rånar personer på dyrbara klockor i deras hem med vapen som hot? Är det förhållandena i en familj som leder till att bedragare lurar gamla och utsatta kvinnor och män på flera hundra tusen kronor genom lögner och bedrägerier i telefonsamtal till de drabbade?

Varför är inte fattiga pensionärer i Sverige rånare, bedragare och tjuvar? Hur är en gangster och skurk funtad som lurar och bedrar en godtrogen människa på pengar?

Är det socioekonomiska faktorer som avgör att brottslingen beter sig bortom all förlåtelse och förståelse? Svaret på frågan är nej och åter nej. En kriminolog eller politiker som hävdar att den vidriga handlingen kan förklaras med en sådan skrivbordsteori bör inte respekteras eller tas på allvar.

Har ni tänkt på varför det finns personuppgifter med lösenord till bankkonton? Har ni begrundat hur det kommer sig att det nästan utan undantag krävs portkoder för att ni skall kunna beträda ett hus och en fastighet i alla städer i Sverige?

Varför uppmanas människor att vara försiktiga med att svara på olika frågor i telefon som avser personliga konton på en bank? Hur kan det vara så att personer som äger mycket pengar, fastigheter, dyrbara bilar och som har höga befattningar i stora företag tar hjälp av säkerhetsvakter och personskydd för sig själva och sina barn?

Varför har Sverige snart ett betalningssystem utan kontanta medel? Vi har lås och kättingar på våra cyklar och nycklar till bilar och bostäder. Kameror finns på tusentals platser i offentliga miljöer. Vaktbolag patrullerar förråd, kontor, fabriksbyggnader och lokaler under kvällar och nätter sju dagar i veckan.

Faktiska och presumtiva brott är väsentliga inslag i alla människors liv i Sverige i dag och i morgon. Ingen kan med rätta bestrida eller förringa detta, ty det är ett faktum.

Varför är kontrollerna av passagerarna på flygplatserna så noggranna och omständliga? Väskor och andra persedlar genomlyses och vi måste ta av oss kavajer, jackor, rockar och kappor och ibland till och med skor, innan vi blir godkända att passera rullbanden.

Varför har en myndighet proklamerat en nollvision med olyckor på våra vägar i den stund en sådan önskan inte kan bortse från skador och fel på fordonen eller vilda djur som orsakar kollisioner med personskador och dödsfall som en följd av detta?

Varför har inte politiker eller myndigheter formulerat en vision att inga människor skall rånas, mördas, dräpas och våldtas i Sverige? Alla sådana brott kan undvikas genom fria individuella val, ty personer väljer att bli kriminella. Ingen föds med en gen som betingar att bäraren med nödvändighet skall bli en brottsling av olika slag?

Hur kommer det sig att personalen på förskolor är försiktig när den skall lämna över barnen till individer som uppger sig för att vara de små livens mor- och farföräldrar?

Varför bör flickor och kvinnor vara aktsamma när de väljer tidpunkter och platser där de skall motionera och promenera? De är i varje fall inte rädda för spöken.

Flera äldre kvinnor och män har varit utsatta för bedragare som med hjälp av olika lögner förmår de drabbade att uppge sina identiteter och personuppgifter så att skurkarna kan komma åt deras bankkonton.

Varje dag får jag och miljoner människor i Sverige mail från olika bedragare och kriminella avsändare som erbjuder diverse tjänster. Det kan till exempel handla om kryptovalutor eller tävlingar med vinster.

Sverige är i stort akut behov av en andlig, själslig och etisk revolution. Jag är inte moralist, men jag skriver, talar och handlar utifrån en inre vilja och drift att ta min beskärda del av ett personligt ansvar gentemot min nästa i livet.

Jag åsyftar inte främst hur många människor som drabbats av brottsliga handlingar på olika sätt, utan vad kriminaliteten gör med våra tankar och föreställningar.

Miljoner människor i Sverige försöker skaffa sig en beredskap inför brottsligheten som kan drabba dem.

Morden på Olof Palme, Anna Lindh, massakern på Drottninggatan i Stockholm, morden på poliserna i Malexander och i Biskopsgården samt alla vänner, bekanta och anhöriga till offren och de efterlevande är en väsentlig del av varför kriminaliteten har makten över oss.

Varför valde flera hundra tusen människor i fattiga svenska familjer att studera och arbeta hårt under tjugo-, trettio-, fyrtio- och femtiotalen? Varför gjorde de så kallade klassresor i stället för att bli kriminella?

Svaret är att de tog ansvar för sina liv och valde att vara hederliga och skötsamma medborgare. Så lyder det sanna svaret.

Björn Ranelid, torsdagen den tjugofemte november år 2021.”


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “Björn Ranelid om brottsligheten

 1. Carl den 12

  Allt det här oavsett vad vi tror på, röstar på, kommer ifrån och som har format oss till dom vi är, gör att vi NU måste ta oss en gemensam funderare på vad det är för framtid vi går till mötes, vad det är för samhälle vi vill ha och önskar lämna efter oss🤔

  Ska vi vara med och forma det till någonting gott som vi kan vara stolta över eller ska vi låta allting gå oss förbi, förlorat❓❓❓

  Calle ser att under tiden man inte gör någonting radikalt åt brottsligheten, så går både människor och vårat land sönder ännu mer💔

  Hur kommer det sig att det mest viktiga grundläggande mänskliga behov vi har som trygghet, blev så känsligt att beröra, när det mer och mer tagits ifrån oss❓❓❓

  Sverige är vårat hem och inga brottslingar i världen, har rätt att ta det ifrån oss, som önskar leva här i fred och frihet🇸🇪

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.