En samling nollor på klassfest

| 30 november, 2021
Förlagan till dagens svenska regeringsförklaring. Wikimedia commons.

Anderssons nya regering är en katastrof. Det är bara en samling personer från den politiska klassen. Några är till och med sammanboende med en annan eller förutvarande minister. Valet har skett efter gamla partimeriter, inte efter nödvändig kompetens av det slag som behövs för Sverige. 

Det vi ser är ett gäng som påstås ska reda ut nationens problem. Men dessa problem har skapats under år av sossepolitik. Och under snart åtta år har problemen lämnats olösta samtidigt som flera andra – blodigt våld och höjda elpriser pga två nedslängda kärnkraftverk – tillkommit. 

Men det tydligaste är just ministrarnas klasstillhörighet. De har nästan alla klättrat via traditionella S-stegar mot makten. Trots att Regeringen har det svagaste underlaget i Riksdagen på 40 år talar dess ledare inför Riksdagen som om hon ledde en majoritetsministär. Det vi ser är ett spektakel som inte är värdigt en levande demokrati. I en sådan hade S-partiet tackat för sig och lämnat plats åt oppositionen. 

Men den nya politiska eliten inom S ger aldrig upp. De har nämligen inget annat att försörja sig på, än just sin klasstillhörighet.

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

4 tankar på “En samling nollor på klassfest

 1. ulf

  Samma till synes oändligt trötta ansamling obildade yrkespolitiker utan ambition och bildning att räta upp Sverige.En gäspning och uttjatad samlad inkompetens vars enda framtidsvy är fortsatt rasering av Sverige.Hopplöst passe i sin egna förvridna verklighet…..🙄🙄😂😂 Dessa har (C)appvändarna hjälpt till makten fyra gånger……fullständigt sinnessjukt men det gåj fjamåt tycker ped,ursäkta,pajas partiet……Sverige i fritt fall i ohejdbar takt,europas farligaste land.Snacka om bilden av Sverige !

  Svar
 2. Carl den 12

  Gäller inte rätt man och rätt kvinna, på rätt plats längre🤔

  Calle Von Fattar Ingenting (som vanligt) undrar när, var, hur och varför den regeln upphörde🙄

  En sak är säker, som att solen går upp även i morgon över Moder Svea🇸🇪

  Men, det är inte blixtens pojkar och flickor, som arbetar för en Ljusare Framtid och ett Gott Land att Leva i.

  Dom, dagarna verkar vara förbi………………………………

  Svar
 3. Göran

  Inte så kompetenta. Helt klart. Men vilka inom partiet är det förutom M Andersson själv? Digitaliseringsministern? Kanske.
  Kan det vara så att S inte har vassare knivar i lådan att sätta in?
  För att hålla liv i den svenska kultur detta parti sedan Mona Sahlin förlöjligat kommer ytterligare ett svenskt ordspråk här: “råttorna har lämnat det sjunkande skeppet”. Det vi ser nu i regeringsbildningen är det som finns kvar helt enkelt.
  Jag menar t.ex., förutom det bedrövliga sakinnehållet, gränsar det till komik att lyssna på Excellensen Lindes uttalande på engelska i olika sammanhang. T.o.m. den svenske kocken i Muppet Show överträffar Excellensen där. Men som en tidigare S minister sa: Det är inte lätt att på gamla dar få Bucht med engelskan.

  Svar
 4. Carl den 12

  Huschkibuschki🍝kocken får man ut någonting, utav att lyssna på😂

  När Mona förminskade våra Svenska traditioner, blev det så tydligt att hon inte var en del utav oss, utan en del utav någonting helt annat🚩

  Annies, gränslöshet “det handlar om barn”, förutsatt att “barnen” kan rösta, då förstås.
  Där riktiga barns röster försvann på vägen, under tiden hon hade fullt upp med att nu ska vi framåt, till varje pris utan några som helst begränsningar och total avsaknad utav moralisk kompass🚩

  Calle undrar vad faaaaan är det frågan om, egentligen❓❓❓

  Och det här, röstar folk på😨

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.