Dokumentet motsäger Strandhälls uppgifter – hade betalningsanmärkning

| 1 december, 2021

“Annika Strandhäll försäkrade i SVT:s Aktuellt att hon inte haft några betalningsanmärkningar. 

Men miljöministern har enligt myndighetspapper haft flera betalningsanmärkningar – en på över 15 000 kronor. 

– Jag är otroligt ödmjuk för att det här ser problematiskt ut. Det känns otroligt viktigt framåt att inget liknande ska uppstå, säger ministern.

På tisdagskvällen intervjuades Strandhäll i SVT:s Aktuellt. Hon fick då flera frågor om de obetalda räkningarna. Hon försäkrade att hon hade bra koll på sin privatekonomi. 

– Jag har alltid haft ordning på min ekonomi, jag har heller aldrig haft några betalningsanmärkningar, sa Strandhäll.

Men den uppgiften stämmer inte enligt myndighetspapper som Aftonbladet har tagit del av. 2013 hade Strandhäll enligt Skatteverket en skuld på drygt 16 000 kronor. 

Skulden härrör enligt nyhetsbyrån Siren från en betalningsanmärkning från samma år. Beloppet var på 15 424 kronor. Det framgår också att Strandhäll hade ytterligare en betalningsanmärkning registrerat vid tidpunkten.”

Läs mer i Aftonbladet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “Dokumentet motsäger Strandhälls uppgifter – hade betalningsanmärkning

 1. Sala

  Vem behöver en socialdemokratisk lögnhals??

  Vem vill rösta på en lögnare?

  Men hon är bra på att brunsmeta andra och det kanske räcker?

  Svar
 2. ulf

  Tänk att man måste degraderas till ryggradslös sosse minister för att betala sina skulder hos kronofogden ……vi som sköter alla våra olika inbetalningar av restskatt och annat,vad skall vi befordras till ? Nyttiga ursvenska genomkorkade skattehjon som försörjer 1,5miljoner bidragstagare importerade av rö(S)tköparpartiet ??? Supportrar av att byta befolkning i Sverige ? Politiker skitar som inte tillför landet Sverige ett piss kan vi vara utan.Landet behöver en annan intelligensnivå hos pajas politikerna.Det finns svenskar som står skyhögt över detta sinnessjuka patrask som förstör landet och moralen.🤯🤯 Det är precis som att betrakta en politisk apbur,samma beteende och dårskap.Vem fa n bryr sig om att göra rätt för sig i Sverige idag,S politiker sätter nivån på hur man skall agera……😂😂😂 exakt som vanligt.Förse dig själv om du kan skit i samhället och de regler som vi själva skapat,roffa åt dig bara,så länge det håller .Sann S politik bevisligen.Spyfärdig var ordet 🤢🤮.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.