El kan inte beskattas som cigarretter

| 2 december, 2021
Svenska politiker använder skatt som verktyg för att minska energikonsumtionen, menar debattörerna.

“Halva din elräkning går till skatt. Det är en straffbeskattning lika hög som på cigaretter och bensin. Samtidigt krävs mer elektricitet för att möta behovet av en samhällsomställning bort från fossila drivmedel. Skatten på el behöver helt enkelt sänkas.

Om samhällskontraktet ska vara något värt så måste det åtminstone innefatta att medborgarna i ett högskatteland vars landgränser korsar den norra polcirkeln inte ska behöva lägga ned sina företagsverksamheter eller hamna på fattighuset grund av elpriset. Tyvärr är det uppenbart att det svenska samhällskontraktet brister.”

Läs i GP


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.