DANMARK: Person ihjälskjuten vid svenskägd frisörsalong

| 3 december, 2021
Tre personer har skjutits i Rødovre kommun, utanför Köpenhamn, uppger danska polisen på Twitter, enligt Ekstra Bladet. Foto: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN

“Tre personer har skjutits i Rødovre kommun, utanför Köpenhamn, skriver danska polisen på Twitter, enligt Ekstra Bladet.

En person är död, enligt danska TV2. Ytterligare en person ska vara i kritiskt tillstånd – och en 15-årig pojke har skadats i ena handen. Pojken går i en närliggande skola och har vårdats på sjukhus, rapporterar TV2.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har skjutningen ägt rum i anslutning till en frisörsalong som ägs av en man från Malmö.

Polisen har spärrat av ett stort område nära salongen, och polishundar letar efter spår, bland annat under bilar på en närliggande parkeringsplats. Kriminaltekniker har också nyligen anlänt till platsen, skriver Ekstra Bladet.

Det är andra dagen i rad som skott avlossas på öppen gata i huvudstadsområdet. På torsdagen inträffade skottlossning i ett butikskvarter i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. En känd kriminell man med anknytning till gängmiljön träffades i ryggen och avled kort därpå.”

Kvp


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.