Explosionsartad ökning av hotellägenheter – Maria vräks när värden vill chockhöja hyran

| 3 december, 2021
Omvandling pågår. Ett hyreshus på Södermalm i Stockholms byggs om till lägenhetshotell.

Bara i stor-Stockholm finns det i dag över 15 000 så kallade hotellägenheter. Utvecklingen har varit explosionsartad de senaste åren. Det menar Hyresgästföreningen i en ny rapport. I Maria Karlssons hus i Årsta är hon den enda hyresgästen som bor på vanligt kontrakt. En ny dom i tingsrätten ger värden rätt att vräka henne.

För den värd som vill tjäna mer pengar än de förhandlade hyrorna medger finns det alternativ. Genom att hyra ut vanliga hyresrätter som så kallade hotellägenheter kan intäkten stiga rejält. Dubbla hyran jämfört med den förhandlade är ingen ovanlighet. Ofta sker detta genom att värden blockhyr ett antal lägenheter till ett företag, som i sin tur hyr ut lägenheterna till exempelvis utländska IT-konsulter som jobbar i landet under några månader eller till och med år.

Läs vidare i Hem & Hyra


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.