MOHAMED OMAR: Är det egoism som gör att ”de goda” hatar återvandring?

| 4 december, 2021

“Jag känner många invandrare som är olyckliga i Sverige. De avskyr de mörka och kalla vintrarna. Jag minns en irakisk vän som sa till mig: ”Sverige är som en grav på vintern”. Han lyckades så småningom bli permanent sjukskriven, vilket gjorde det möjligt för honom att flytta hem till Irak med bibehållna svenska bidrag. Han fick det bästa av båda världar.

Det som gör att invandrare som mår dåligt i Sverige ändå väljer att stanna är den ekonomiska tryggheten. Här får man sina grundläggande behov tillfredsställda. För det är man beredd att offra en stor del av sitt psykiska välmående.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.