Lena Malmberg (MED): DAMAGE CONTROL FRÅN TV-HUSET

| 6 december, 2021

Det är såväl fascinerande som tämligen stötande att se den damage control som nu fullkomligen väller ut ur TV-huset på Gärdet när SVT Nyheter i kvällens Rapport serverar färdigtuggad regimsoppa – igen.

Kom ihåg, de rusande priserna på el vi ser har ingenting med nedstängningen av kärnkraftsreaktorer att göra. Alls. Och det faktum att Karlshamnsverket har kört igång beror på att Polen ringde. Inget annat. Dessutom är det de höga priserna på gas och koldioxidutsläpp i Europa som orsakar problemen. Inget annat. Enligt SVT Nyheter.

Fast vid närmare granskning, för dem som har ögonen öppna, kan man konstatera att Karlshamnsverket går på maxeffekt. Det finns ingen annan stor elproduktion i elområde 4 och på max motsvarar dess kapacitet nästan en ringhalsreaktor när den slukar 140 m³ olja per timme. 

Och så här säger Svenska Kraftnäts operative chef Pontus de Maré om situationen idag. Läs noga. 

 – Även om Sverige beräknas ha en relativt hög förbrukning under måndagen så kommer det finnas möjlighet att stötta Polen om inget oförutsett inträffar. Vi kommer kontinuerligt att ha dialog med PSE (Polska motsvarigheten till Svenska kraftnät) för att stämma av driftläge och vår möjlighet till stöttning. 

– Om behov föreligger kommer aktivering av Karlshamnsverket bli aktuell för att säkerställa både effekt till Polen och god driftsäkerhet i södra Sverige, säger driftchefen Pontus de Maré.

“…det kommer att finnas möjlighet…” och “om behov föreligger”. Well, om inte behov föreligger vart tar all el vägen som Karlshamnsverket producerar nu? 

https://www.energinyheter.se/…/polen-har-bett-om…

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

2 tankar på “Lena Malmberg (MED): DAMAGE CONTROL FRÅN TV-HUSET

  1. Lennart H

    Eftersom Sverige importerade el (netto) under måndagen 6/12 så är vad Rapport och senare även Aktuellt rapporterar om att Karlshamnsverket inte behövde startas pga elbrist i Sverige osant.

    Svar
  2. ulf

    Svt är som Hasse o Tages sketcher.”Det som hänt har ändå inte hänt” osv osv.Men trots allt har det hänt…….😂😂Ungefär samma skämtnivå inom Svt.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.