Pandemin kan vara närmare början än slutet – ‘sticka huvudet i sanden’ hjälper INTE, dvs är INGEN lösning!

| 6 december, 2021
Asian flu ncov coronavirus over Earth background and its blurry hologram. Concept of cure search and spreading disease. 3d rendering toned image. Elements of this image furnished by NASA

Det kan låta ‘alarmistiskt’ eller överdrivet att påstå att pandemin kan vara närmare början än slutet (HÄR), men ‘coronaviruset’ har gång på gång visat sig besitta egenskaper som förändrar ‘spelplanen’ på löpande band och dessutom helt plötsligt.

Det som var ‘sant’ igår är INTE ‘sant’ idag.

Det som är ‘sant’ idag är kanske INTE ‘sant’ imorgon.

Blandningen av vaccin, vaccinerade, ovaccinerade, infekterade och mutationer är en ‘cocktail’ som INTE ‘bådar gott’ (HÄR). Kanske INTE en fråga ‘om’, utan ‘när’ ett ‘supervirus’ kan uppstå (HÄR). Det kan vara en tidsfråga innan en icke önskvärd variant ‘dyker upp’ (HÄR), vilket kan vara en ‘försmak’ till en farlig variant om det vill sig illa (HÄR).

En erfaren och erkänd forskare lyfter fram flera ‘varningssignaler’:

(i) “The longer this virus continues to spread in largely unvaccinated populations globally, the more likely it is that a variant that can overcome our vaccines and treatments will emerge. If that happens, we could be close to square one.”

(ii)“Acting in national self-interest will only ever perpetuate this crisis, trapping us in a cycle of waves, new variants, lost lives and continued economic and societal disruption.”

(iii)“No country should believe they are safe, purely because they’ve vaccinated their own populations.”

Dessa ‘varningssignaler’ innebär att ‘spelplanen’ således kan förändras på ett oönskat vis, där en återgång till ‘ruta ett’ ingår som ett tänkbart scenario. Det betyder INTE att så kommer ske, men ‘vägen framåt’ är INTE ‘snitslad’ och gängse karta samt kompass är otillräckliga ,

Pandemin kan därmed vara närmare början än slutet.

En farhåga som alltför få verka inse.

‘Sticka huvudet i sanden’ hjälper INTE, dvs är INGEN lösning.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.