Hans Sandin: Här står Ardalan Shekarabi och ljuger om pensionerna, så man kan inte bli annat än hederligt förbannad.

| 21 december, 2021

Socialdemokraterna, framför allt Ardalan Shekarabi, har länge fört någon slags kampanj mot sig själv vad gäller pensionerna. Pensionsgruppen bildades på initiativ från Socialdemokraterna. Falskheten kan inte bli tydligare. Han vet mycket väl att det han säger att Socialdemokraterna vill genomföra inte kommer att gå igenom i “Pensionsgruppen”.

Socialdemokraterna går ut och lovar mer i pension, vilket är helt omöjligt med dom andra partierna som måste vara eniga i frågan för att den ska gå igenom till riksdagen.

Pensionsgruppen fungerar som ett gäng edsvurna som sätter effektiv munkavel på en öppen debatt om pensionssystemet. Vilken annan viktig politisk fråga som rör alla medborgare skulle hanteras på detta sätt?

Det är en manipulation och desinformation, som saknar motstycke i landets historia och som tillåts pågå dag ut och dag in av Pensionsgruppen.

Pensionsgruppen är alltså inte någon parlamentariskt tillsatt demokratisk arbetsgrupp. Alla riksdagens partier finns inte representerade.

Den lyder inte under offentlighetsprincipen. Har med vissa kosmetiska förändringar funnits sedan 1991, passerat sju riksdagsval, hängt med åtta regeringar och ett antal majoritetsskiften.

Den uttalar sig bara som grupp och inte förrän alla är överens. Vad de enskilda partierna i gruppen egentligen tycker får vi aldrig veta. Det går inte att debattera med dem. De fungerar här i princip som ett gäng edsvurna med en effektiv munkavel på en öppen och fri politisk debatt om pensionssystemet.

Nu är vi snart ett ännu fattigare folk med antalet uteliggare på våra gator och torg som ökar för varje dag som går och med 350 000 fattigpensionärer med ett pensionssystem som är näst sämst av EU:s 27 länder. Detta är vad “Pensionsgruppen” har åstadkommit dom senaste 20 åren Ardalan Shekarabi så stäng igen kakhålet och alla lögner.

Hans Sandin

Aftonbladet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

3 tankar på “Hans Sandin: Här står Ardalan Shekarabi och ljuger om pensionerna, så man kan inte bli annat än hederligt förbannad.

 1. ulf

  Tillhör man lögnhal(s)partiet är man uppfostrad i att enbart ljuga i allt man säger.Från statsminister ,obildade ministrar och nedåt,vilket framkommer dagligen.Varför hugger inte den sk oppositionen på alla osanningar…..🤔 Lyft fram lögnerna varje gång och peka på den fullständiga inkompetensen och inkröktheten !

  Svar
 2. Göran

  “En ny myndighet ska upphandla fonderna i premiepensionssystemet”…framöver. Halleluja! En ny myndighet! Ytterligare en plats för “Abgedankte” politiker. För att inte få flera Allra och Falcon Fund skandaler. Lovvärt, men….ge mig namnet på alla skandalfonder som alla privata bolag hanterar och har hanterat de senaste 20 åren. Ingen lång lista va?
  Det fula undantaget är Skandia Liv som ca år 2000 sålde av bolaget med kapitalförvaltningsansvaret (Skandia Asset Management) av sina sparares pensionstillgångar (väl inlåsta som en följd av att både politiker och försäkringsbolag har sett finessen med ett kapital låst över flera decennier. Retroaktiv beskattning t.ex. som Feldt sysslade med 1989) för ett hemligt belopp till DnB. “Ett finansiellt elegant, och helt lagligt, sätt att på förhand utmäta framtida arvoden till det kapitalhungriga moderbolaget.
  Men baserad på uppenbara fel i den traditionella svenska livbolagsformen.”*
  Möjliggjordes pga en svag lekmannastyrelse med lite fjollor som inte visste varför de satt där.

  *Björn Wahlroos, Livbolagskrisen/FI

  Fördjupad läsning här:

  http://esh.diva-portal.org/smash/get/diva2:329202/FULLTEXT01.pdf

  Svar
 3. Carl den 12

  S målgrupp är varken, arbetarna eller pensionärerna⌛

  S inriktar sig på en helt annan målgrupp, långväga socialbidragtagare och grova brottslingar💰💰💰

  Calle undrar hur många gånger, Inbillar sig S egentligen att man medvetet kan stå och lovljuga, om och om igen❓❓❓

  Pensionärsföraktet är så uppenbart och tydligt💯
  Ingen ekonomisk trygghet och pensionärsrånen, ska vi helst inte prata om🙈🙉🙊
  S står och kacklar, medan dom S(jävla) lever allt för gott, på andras bekostnad och Otrygghet❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.