Andersson på väg att överge politiskt ‘flum’ och ‘trams’, dvs nonsens och floskler? Ett reellt hot mot SD i så fall!

| 28 december, 2021

S ‘går som tåget’ i väljaropinionen med Andersson som nyvald partiledare (HÄR).

Andersson verkar driva en politisk linje som skiljer sig från hennes ‘trio’ av företrädare på partiledarposten (dvs Löfven, Juholt och Sahlin). Istället verkar hennes gärning påminna om Perssons hållning i olika sakfrågor och förhållningssätt till övriga partier.

Anderssons trio av företrädare präglades av ‘flum’ och ‘trams’ som sakta men säkert urholkade socialdemokratins bärande kärna och trovärdighet i väljarkåren (HÄR och HÄR). Väljarflykten till bl a SD har varit omfattande.

Andersson verkar delvis försöka återstarta socialdemokratins bärande kärna och därmed trovärdighet.

Andersson har dock problem med undermåliga statsråd. Flera av dem (t ex Hultqvist – HÄR och HÄR) tillämpar en retorik som är ovärdig en regeringsföreträdare. Det verkar inte bekymra Andersson eftersom hon valde att behålla honom som statsråd i sin regering.

Hultqvist borde vara olämplig som regeringsföreträdare, då han är vulgär i sitt språkbruk om politiska motståndare (HÄR och HÄR) på samma vis som andra av regeringens statsråd är oseriösa och infantila (t ex Strandhäll – HÄR).

Men Hultqvist tog nog priset som ‘skämmigt’ statsråd (HÄR):

Ett statsråd som i direktsändning står och läser innantill på en lapp för att ‘rabbla’ okvädingsfloskler om politiska motståndare.

Pinsamt och löjeväckande.

Det var nog bara ‘hjärntvättade’ sossar (dvs INTE representativa) som anser att liknande argumentation är lämplig i den politiska debatten.

Den här typen av retorik urholkar sakpolitiken, men frågan är om Andersson kommer att sätta ‘munkavle’ på denna form av floskel- och nonsensargumentation eller kommer hon passivt låta detta fortgå då partiet genomsyrats av detta ofog.

Den kritiska frågan är om Andersson är på väg att överge sina företrädares politiska ‘flum’ och ‘trams’. 

Dvs sakpolitisk argumentation istället för nonsens och floskler.

Om så sker, ett reellt hot mot SD i så fall!

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Andersson på väg att överge politiskt ‘flum’ och ‘trams’, dvs nonsens och floskler? Ett reellt hot mot SD i så fall!

 1. Sala

  De lätta stenarna kommer nog att vändas men hur blir det med de tunga?

  MIGARTION
  KRIMINALITET
  HEDERSFÖRTRYCK
  ISLAMISERING
  osv osv

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.