Ytterligare sju personer döms efter BLM-demonstration i Göteborg

| 30 december, 2021
Foto: Adam Ihse/TT

“Sju personer döms för brott vid upploppen i samband med Black lives matter-manifestationen i Göteborg förra sommaren. Bland de dömda finns flera unga kvinnor, två av dem har sparkat poliser och döms därför för våld mot tjänsteman, skriver GT.

Tidigare har ett tiotal personer fällts för brott under upploppen. De sju nu aktuella personerna döms för bland annat våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Bland straffen de får finns ungdomstjänst, villkorlig dom med samhällstjänst och skyddstillsyn.”

Läs och se på Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.