Pandemiåret 2021: regeringen (S och MP) och FHM fortsätter ha ‘blod på sina händer’ – låt oss hoppas på ett ‘bättre nytt år’, dvs ett GOTT NYTT ÅR för ALLA!

| 31 december, 2021
Freepik

Regeringen (dvs S och MP med Löfven) och FHM (dvs med f d generaldirektör Carlsson och statsepidemiolog Tegnell) har sedan pandemins början tillåtit en mycket högre smittspridning än Danmark, Finland och Norge.

Trots övergripande mål för pandemiarbetet har varit att just minimera sjuklighet och död (HÄR). 

Media har INTE förhållit sig kritiskt och granskat detta faktum.

Grannländerna har däremot vidtagit kraftfulla åtgärder och infört fler restriktioner för att minimera antalet allvarligt sjuka och döda, medan Sverige under hela pandemin vidtagit mildare åtgärder och infört färre restriktioner (och ibland INGA alls).

Det speglar en ovetenskaplig hållning, då fakta ‘talat sitt tydliga språk’ sedan pandemins början.

Smittspridning, sjuklighet i behov av slutenvård och IVA samt dödlighet hänger ihop som ‘ler och långhalm’ (HÄR och HÄR).

Och det är fortsättningsvis på samma vis, men antalet sjuka i behov av slutenvård och som avlider är färre p g a vaccinationseffekten.

Regeringen och FHM har sedan pandemins början struntat i att hålla smittspridningen i ‘schack’ trots nära sammanflätad med allvarlig sjuklighet och död, dvs struntat i fastställda mål med pandemiarbetet (HÄR).

Regeringen och FHM medvetet tillåtit allvarlig sjuklighet och död i onödan (HÄR, HÄRHÄR och HÄR) baserat på en kallsinnig agenda med politisk och moralisk toleransnivå gällande allvarlig sjuklighet och död (HÄR)

Regeringen och FHM har därmed INTE försökt ‘rädda’ utan medvetet ‘offrat’ liv.

Regeringen och FHM har därmed ‘blod på sina händer’. 

Fjolåret (2020) och året som gått (2021) har INTE varit ‘gott’ för dem drabbats och deras anhöriga.

Låt oss hoppas på ett ‘bättre nytt år’, dvs ett GOTT NYTT ÅR för ALLA.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.