Det här tror svenskarna på

| 1 januari, 2022
Föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF) har undersökt hur det står till med det kritiska tänkandet hos svenska folket. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

“Föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF) har i samarbete med Kantar Sifo undersökt svenska folkets inställning till olika ämnen där vetenskap och pseudovetenskap ofta kolliderar.

Anhängare till SD tror mer på de konspirationsteorier som presenteras i undersökningen. Nästan varannan sverigedemokrat anser att mänskligheten består av olika raser med medfödda personlighetsegenskaper.

SD-anhängare har betydligt fler som inte tror att mänskligheten påverkat den globala uppvärmningen. Uppfattningen att coronaviruset spridits avsiktligt är dubbelt så vanlig hos kristdemokrater som hos socialdemokrater eller moderater.

Anhängare till Moderaterna följer befolkningen i stort i de flesta frågor, men visar sig oftare vara tveksamma till den officiella förklaringen av Estoniakatastrofen.”

Läs hela artikeln i Aftonbladet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

3 tankar på “Det här tror svenskarna på

 1. Göran

  Och vänsteranhängare tror mera på Tabula rasa, dvs att alla föds som ett blankt papper och att alla har lika möjligheter att lyckas oavsett vad genetikens lagar visar.
  Och skulle någon professor i genetik invända mot detta så kommer Deplattformeringspatrullen och ut och plattar till honom eller henne.
  Tänk om vänstern hade rätt!!! Det skulle innebära att vi t.ex. inte kan ha fortsatt tilltro till att naturen är så vis att den väljer det bästa från mammans och pappans DNA och skapar en “robustare” (till omgivningen bättre anpassad) individ av barnet än vad föräldrarna var.
  Hör du det Darwin? Du kan härmed gå och slänga dig i väggen om det finns en sådan där du är!!!
  När tror ni det är dags att Deplattformera Darwin förresten?

  Svar
 2. Carl den 12

  Det där med att det finns dom som på riktigt tror att vi föds som ett oskrivet blad och att vårat DNA inte spelar in som en del utav arv och miljö och dess påverkan på oss, gör en förbryllad🤔

  Calle undrar hur det kommer sig, i så fall att man kan lösa brottsfall med vårat DNA, om nu ens gener är så obetydliga🙄

  Man skulle nästan kunna tro att man önskar att folk ska vara helt rotlösa och inte lägga energi och ha tillgång till sin bakgrund och sin släkts egna historia, där man kan finna många svar och orsakar, till att vi är dom vi är♥️

  Hitta lösningen🗝️till både förändring och förbättring💪

  Svar
 3. Göran

  Därför det är så viktigt att mamman och pappan inte är släkt för då står naturen där med två DNA spiraler som väldigt mycket liknar varandra och där naturen skulle vilja slänga samma bit av både mammans och pappans DNA spiral måste den ändå välja den enas. På så sätt får man intressanta inavelsproblem som Fredrik Lindström så förtjänstfullt beskrev i På Spåret i fredags när han beskrev den infertile siste Habsburgaren Filip II på den spanska tronen som förutom “The Habsburg jaw” var så deformerad av några hundra års inavel att han inte kunde stänga munnen. Liknande öde råkade Faraonerna i Egypten också ut för och av samma skäl. Dessa två exempel tar man gärna upp för att beskriva vad som händer när små populationer parar sig.
  Men tar du upp några andra mera näraliggande exempel på samma sakl, från t.ex. MENA klaner, är du rasist.
  Det organ som i praktiken först får problem, sjukdomar och t.o.m. kollapsar vid inavel är ögonen.
  Så vilka frekventerar de svenska sjukhusens ögonkliniker som patienter tror ni?

  Fördjupad läsning Filip II:

  https://madamescandaleuse.com/2015/02/03/inavel-hotade-krossa-den-habsburgska-dynastin/

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.