Johan Westerholm: Så förändras det Muslimska brödraskapets struktur i Sverige

| 7 januari, 2022
Stockholms moské, Muslimska brödraskapet Montage

Inför 2022 finns det tydliga tecken på att det Muslimska brödraskapet än mer kommer förändra strukturen och metoderna för sin finansiering av skattemedel. Från de friskolor och friskolekoncerner samt studieförbund som tidigt kom att finansiera verksamheten glider den över till andra anslagsposter i statbudgeten.

Överfinansierade studieförbund och religiösa samfund har erhållit mångmiljonbelopp av regeringen under Coronakrisen trots att dessa inte direkt omfattas av stödet. Samtidigt visar Ledarsidornas granskning att inte minst studieförbunden systematiskt försökt att tillskansa sig än mer medel genom att rapportera in för höga lönenivåer för de personer man sökt stöd för.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.