Johan Westerholm: Studieförbunden under press – börjar ställa krav på medlemmar att presentera kvitton för ersättning

| 12 januari, 2022
Genrebild Pixabay/Studieförbunden logo. Montage.

Pressen på Folkbildningsrådet att städa upp i sin verksamhet ökar. Det går inte att utesluta att Riksrevisionens pågående granskning föranlett en rad med skärpningar av de interna regelverken samtidigt som Riksrevisionens rapport är försenad till augusti i år. Strax innan valet till riksdagen.

Staten finansierar årligen studieförbundens folkbildningsverksamhet om cirka 1,8 miljarder kronor med uteslutande skattemedel. Efter flera fall av fusk och felaktigheter i studieförbundens verksamhet kunnat avslöjas, av bland annat opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell, Ledarsidorna samt inte minst TV4 avslöjanden om oegentligheter med dessa medel på Järvafältet inledde Riksrevisionen en granskning den 14 juni 2021 om kontrollen och uppföljningen av statsbidraget till folkbildningen är effektiv.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.