Sex myndigheter ska kartlägga bidragsfusket

| 14 januari, 2022
Bild: Polisen

“I den senaste kartläggningen av felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen, som publicerades 2019 av Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen, uppskattades att totalt sett cirka 18 miljarder kronor betalas ut felaktigt varje år. Ungefär hälften av dessa bedömdes orsakas av fel som man misstänkte var avsiktliga från den som ansökte om ersättning. Det framgår av ett pressmeddelande från regeringen.

Regeringen ger nu i uppdrag till Arbetsförmedlingen, CSN, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen att studera i vilken omfattning det sker felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen och vad dessa fel beror på.”

Läs mer i Dagens Juridik


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

5 tankar på “Sex myndigheter ska kartlägga bidragsfusket

 1. SALA

  Att kartlägga är en sak men vem tror på fullt allvar att “pratkvarnarna” inom (S) skulle ta tag i problemen?

  Jag gör det inte! (S) kommer inte att orka lyfta på den tunga stenen som består av deras invandrande väljare

  Svar
 2. ulf

  Först importerar man miljoner bidragstagare sen utreder man om de skall ha bidrag.Då tillsätts ett oräkneligt antal S genomkorkade byråkrater att försöka förstå vart pengarna som alla snor åt sig egentligen tar vägen.Socialistisk effektivitet.Det skall sms ”kartläggas ” av myndigheter och instituioner i samhället som varit bidragande till den berikning som Bidrag(s)partiet så rabiat bedriver.Man utreder sina egna dåraktiga åtgärder 🙄🙄😂😂
  Man köper röster helt ogenerat och vid ev kritik utreder man till döds och i all oändlighet.Men röstköpet är redan utfört och säkrat,en svensk normal skattebetalare spottar man bara på.
  Det ät ju valår så de genomkorkade ev etniska public service hjärntvättade svenskar som ännu inte begriper bättre än att rösta på Rö(s)tköparna måste ju få ett valfläsk tillkastat sig som en ren rutinåtgätd vid varje valår.Att en S märkt skulle på allvar bry sig om en svensk skattebetalare förstår de flesta är ren lögn,och lögn och genomskådat ynkligt bedrägeri.
  Ett antal rutinmässiga försök till att framstå som handlingskraftiga blir enbart ett tjatigt inkompetent falskspeleri.
  Men alla S besmittade som lever på att krypa i smutsen inför sig själva för att behålla sina positioner får arbetsuppgifter helt utan betydelse annat än ren ynklig val propaganda….
  Har en S märkt en egen hjärna eller en rak ryggrad… ? Nej de traskar lydigt innanför det S uppsatta elstängslet och har kopplat bort sin ev hjärnkapacitet till ” rörelsen ”.
  Stackare utan vilja och egen tänkande kraft…….röstboskap ,hjon, enbart inget annat värde.🙄🙄Om man ändå kunde väcka dem till verklighetens Sverige 🤯

  Svar
 3. Göran

  “Ungefär hälften av dessa (9MDR) bedömdes orsakas av fel som man misstänkte var avsiktliga från den som ansökte om ersättning.”
  Hur mycket betalas ut från S partiet som är “avsiktligt fel” för att behålla sina väljare? En försiktig bedömning är att de 9 MDR som beskrivs som “avsiktligt fel” är en “kiss i Mississippi” jfr detta.

  Svar
 4. Carl den 12

  Och den utredningen, kommer enbart att resultera i kartläggning “rasism”🤔

  Strunt samma att det lockar ännu fler, att komma hit då gratis är gott, när andra får arbeta och försörja🙄

  Att stoppa pengar som tas för givet och att dom som tar för givet blir betalningsåterskylldiga, hade varit en lösning.

  Men hur skulle vi i Sverige framstå, när arbeta, betala och se glad ut förväntas utav oss, oavsett vilka konsekvenser det än har för samhället gäller, uppmärksammas💯❓❓❓

  Att skapa en “socioekonomisk” grupp i samhället som inte behöver lära sig svenska, arbeta och göra rätt för sig, är det Nya goda, i det Nya Sverige🙈🙉🙊

  Calle ser ingen omtanke och kärlek alls, i att människor passiviseras som resulterar och bidrar till kriminalitet💔

  Svar
 5. Sagotanten

  Och utredningens svar kommer väl i god tid efter valet .
  Ska alla bildningsförbund knutna till sossarna och sossarnas samarbetspartner bland religiösa samfund läggas ner nu.
  Det är allmänt känt att fusk är tillåtet så länge det är från vänsterhåll och gynnar partiet .
  Valfläsk ska portioneras ut nu och fram till september.
  Blir nog som mest en tummetott.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.